Følg Avinor

Trafikkvekst ga godt første halvår for Avinor

Pressemelding   •   aug 27, 2014 09:03 CEST

- Det er gledelig at vi leverer gode finansielle resultater og samtidig ligger helt i verdenstoppen når det gjelder punktlighet i trafikken, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

I rute på Oslo lufthavn
Falk-Petersen understreker at den høye punktligheten ikke kommer av seg selv. – Det er spesielt krevende å opprettholde en så høy punktlighet på Oslo lufthavn, hvor vi gjennomfører et av Norges største byggeprosjekter mens flyplassen er i full drift og har betydelig trafikkøkning, sier Falk-Petersen. Den samlede kostnadsrammen for utbyggingen av Oslo Lufthavn er uendret og i samsvar med børsmelding 4. juni 2013. Prosjektet følger fremdriftsplan og er om lag 56 prosent ferdigstilt.

Vekst i Avinor flysikring AS
Innenfor Avinors flysikringstjeneste har det vært sterk trafikkvekst, men resultatmessig er dette motvirket av reduserte luftfartsavgifter. Flysikringsdivisjonen er med virkning fra 1. juni i år skilt ut som eget aksjeselskap, 100 prosent eid av Avinor AS.

Tilpasser duty free
Gjennom sommeren har det vært oppmerksomhet på duty free-ordningen, og i særdeleshet salget av alkoholholdige varer ved ankomst på lufthavnene. For å legge til rette for en bedre passasjeropplevelse, vil det gjøres tilpasninger og ombygginger ved lufthavnene for å sikre en god opplevelse ved ankomst til Norge.

Lavt sykefravær
Det er hittil i år ikke registrert luftfartsulykker med eller uten personskader hvor Avinor har vært medvirkende. Konsernet har ved utgangen av andre kvartal 2014 et sykefravær på 4,5 prosent.

Kontaktpersoner:
Petter Johannessen, konserndirektør/CFO tlf: (+47) 400 03 003
Egil Thompson, konserndirektør kommunikasjon tlf: (+47) 934 80 012

Vedlagte filer

PDF-dokument