Følg Avinor

Norske lufthavner blant verdens mest punktlige i september

Pressemelding   •   okt 08, 2015 12:45 CEST

Avinors lufthavner i Trondheim, Bergen og Stavanger var tre av verdens mest punktlige regionale lufthavner i september, ifølge Flightstats. I kategorien «store lufthavner» troner Oslo Lufthavn på Europatoppen!

Punktligheten var på henholdsvis 94,83%, 94,35% og 94,25%. Værnes var verdens mest punktlige denne måneden. Sola og Flesland var henholdsvis nummer 2 og 3 i Europa, og nummer 4 og 7 i verden.

- Vi vet at punktlighet er viktig for alle som skal ut å reise. Hver dag jobber vi tett med flyselskapene og de andre aktørene på våre lufthavner for at alle som skal ut å reise kommer fram til planlagt tid. Da er det svært gledelig at vi lykkes så godt, sier lufthavnsjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn, Værnes.

Bransjeorganisasjonen Flightstats fører statistikk over punktligheten for flyselskap og lufthavner over hele verden. Flightstats sin statistikk finner du her

Oslo lufthavn Europas mest punktlige store lufthavn
I kategorien «store lufthavner» i Europa på Flightstats sin septembermåling, troner Oslo Lufthavn (OSL) på topp med en punktlighet på 87,63 prosent. På de neste plassene følger München (MUC) med 84,22 prosent og Stockholm Arlanda (ARN) med 84,06 prosent.

Les mer i egen sak om Oslo lufthavn

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Oslo Lufthavn AS er heleid datterselskap og OSL har alene en årlig trafikk på rundt 20 millioner passasjerer. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.