Følg Avinor

Ni Avinor-lufthavner kan bli stengt fredag klokken 11

Pressemelding   •   jun 15, 2016 15:00 CEST

Meklingen mellom LO Stat og Spekter samt YS-Spekter/Delta og Spekter starter torsdag klokken 10, og har frist til midnatt. 310 Avinor-ansatte er tatt ut i det første streikeuttaket.

Ved streik vil følgende lufthavner måtte stenge for ordinær trafikk fra fredag klokken 11:
Alta, Bergen, Førde, Haugesund, Honningsvåg, Leknes, Rørvik, Sandnessjøen og Ålesund.


-Nær 30 000 passasjerer skal reise til eller fra disse lufthavnene på fredag, og det er stor trafikk også gjennom helgen. Bergen lufthavn Flesland står foran en av årets travleste utfartshelger som følge av at skoleferien starter 17. juni. Følgeforsinkelser i hele Avinor-nettverket vil nok oppstå, sier kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud.

Avinor oppfordrer reisende til å forholde seg til informasjon om sin reise fra flyselskapene. Det er uvisst hvor lenge den eventuelle streiken vil vare.

Det er inngått avtale med forbundene slik at man vil kunne opprettholde beredskap for å avvikle ambulanse- og redningsarbeid, samt flyging for rikets sikkerhet.

---------------------------------------------------------------------

Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.