Følg Avinor

Luftrommet åpnet: Tekniske problemer løst

Pressemelding   •   jun 14, 2016 13:34 CEST

Grunnet tekniske problemer ble luftrommet over Vestlandet stengt tirsdag formiddag. Den tekniske feilen er nå rettet, og trafikken vil normaliseres utover dagen.

-Vi har nå funnet og rettet feilen som gjorde at vi måtte stenge luftrommet over Vestlandet tidligere i dag. Årsaken var et nettverksproblem, sier Jan-Gunnar Pedersen, direktør for underveistjenester i Avinor Flysikring.

Avinor åpnet først for begrenset trafikk ved hjelp av backupsystemer, og når feilen nå er rettet vil trafikken gradvis normalisere seg utover dagen.

Flysikkerheten har vært ivaretatt hele veien.

- Nettopp ved å stenge luftrommet, ivaretar vi flysikkerheten, forklarer Pedersen.

- Nå vil vi med alle våre beste ressurser gjennomgå systemene og gjøre det vi kan for å unngå at liknende situasjoner oppstår igjen, avslutter Pedersen.

Møt opp som normalt

Selv om trafikken gradvis vil normalisere seg utover dagen, vil enkelte forsinkelser oppstå som følge av problemene tidligere på dagen.

- Vi ber alle reisende møte som normalt på sine avreiseflyplasser, og ellers forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om sin flyreise, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor.

Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.