Følg Avinor

IATA-topp til årets Avinor-konferanse

Pressemelding   •   okt 17, 2014 09:00 CEST

Temaene under konferansen «Gateway to Scandinavia» omfatter interkontinental ruteutvikling, klima, og vekstmuligheter i det skandinaviske markedet.

-I år feirer Avinor-konferansen 5-årsjubileum – og jeg ser fram til den sterkeste foredragsrekken vi har presentert fram til nå, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

IATA om framtidens utfordringer
International Air Transport Association (IATA), som organiserer flyselskap over hele verden, er regnet for å være en av de mest innflytelsesrike interesseorganisasjonene innenfor luftfarten. Visepresident Paul Steele, som gjester konferansen, har tidligere ledet WWF International og Air Transportation Action Group (ATAG).

-IATAs  vurderinger av hva slags utfordringer både flyselskapene og lufthavnene står overfor – både når det gjelder klima, trafikkutvikling og hva som vil kreves av lufthavnene i framtiden , må vi lytte til, sier Falk-Petersen.

Et blikk mot et av verdens største lufthavnprosjekter blir det også. Operasjonell direktør for Emirates, Geoff Hounsell, vil gi en orientering om byggingen av den nye lufthavnen i Dubai til 200 milliarder kroner – med kapasitet til 200 millioner passasjerer.

Norwegian og SAS stiller også på konferansen, og vil legge fram sine strategier for å møte markedsutfordringer i både i Skandinavia og internasjonalt.

Moderator på konferansen er Siv Meisingseth. Hun er  tidligere kommunikasjonsdirektør hos Norges Bank og SAS, og påtroppende kommunikasjonsdirektør hos Plan Norge. 

Konferansen finner sted på Radisson Blu Airport Hotel, Gardermoen. Du kan lese mer om programmet for konferansen og finne informasjon om påmelding her.

Journalister har gratis adgang og bevertning under konferansen. Hotellutgifter må dekkes av alle deltakerne.

Kontaktpersoner:
Konferanseansvarlig Torunn Sneltvedt, tel. 95 80 00 11
Pressesjef Sindre Ånonsen, tel. 91 67 57 07

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Oslo Lufthavn AS er heleid datterselskap og OSL har alene en årlig trafikk på rundt 20 millioner passasjerer. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.