Følg Avinor

Gratis vann & WI-FI på Oslo Lufthavn, Flesland, Sola, Værnes og i Bodø

Pressemelding   •   jun 26, 2015 08:54 CEST

- Et godt budskap kan ikke gjentas mange nok ganger og vi vet at dette er viktig for de reisene. I sommer skal vi dele ut over mange tusen drikkeflasker og vi skal minne de reisende på at internett er gratis hos oss, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen på Oslo Lufthavn.

I tillegg til utdeling av drikkeflasker i kampanjeperioden fra 25. juni til 3. juli vil det monteres opp ytterligere drikkefontener.

- Vi vet at det er populært med gratis drikkevann og nå har vi mange fontener vi håper passasjerene setter pris på. Man kan for eksempel fint ta med seg tomme vannflasker gjennom sikkerhetskontrollen slik at man får fylt på vann når man har kommet gjennom, sier Andersen.


Gratis Wi-Fi

Mens man koser seg med gratis drikkevann i påvente av at flyet skal gå, kan man også logge seg på gratis internett. Det gjøres ved at man velger nettverket som heter «AIRPORT» og gratis Wi-Fi i nettleseren. Når man har registrert seg får man tilgang i to timer. Ønsker man mer enn to timer gjentas innloggingen. På den måten har man gratis tilgang til å surfe på nettet 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

- Vi vet hva dette betyr for de reisende og dette er en tjeneste vi ønsker å gi god informasjon om. Det er en del nettverk man kan velge når man åpner nettverksinnstillingene sine, men det er kun det som heter «AIRPORT» som er gratis og som vi anbefaler de reisende å bruke, avslutter Andersen.

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Oslo Lufthavn AS er heleid datterselskap og OSL har alene en årlig trafikk på rundt 20 millioner passasjerer. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.