Følg Avinor

Widerøe med tidenes storsatsning på direkteruter til Lofoten og Helgeland

Nyhet   •   okt 21, 2016 10:02 CEST

Fra april 2017 starter Widerøe med direkteflyvinger mellom Avinor Oslo lufthavn og Lofoten og indre Helgeland. I tillegg kommer allerede etablerte direkteruter til Sandnessjøen og Brønnøysund. For midtsommerprogrammet introduseres direkterute til Stokmarknes i Vesterålen.

I tillegg til storsatsning på direkteruter til en rekke nye destinasjoner i Nord Norge, kommer Widerøe med ytterligere direktenyheter til Lofoten. Fra 3. april kan reisende fly fra Lofoten til Tromsø både fra Svolvær og Leknes.

- Dette er gledelige nyheter. Nå blir tilgangen til attraktive turistdestinasjoner enda bedre og for Nord-Norge kan dette bidra til å skape flere jobber og styrke økonomien, sier trafikkdirektør i Avinor, Jasper Spruit.

Gode nyheter for reiselivsnæringen

Widerøe er naturligvis godt fornøyd med å kunne dele ruteprogrammet.

-Vi er utrolig glade for endelig å kunne dele denne strålende nyheten, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. -Vi har laget et ruteprogram som gir et direktetilbud mellom Oslo og Lofoten mandag, torsdag, fredag og søndag. Og på samme måte kan vi fly passasjerer direkte mellom Helgeland og Vesterålen til hovedstaden. Avgangene til Oslo blir tirsdag, torsdag og lørdag i sommerferien. Dette er selvsagt også svært gode nyheter for reiselivsnæringen og gir betydelig økt kapasitet direkte inn og ut av landsdelene i nord, fortsetter han.

Et bedre totaltilbud

- En av de største utfordringene til reiselivet i nord er tilgjengelighet, sier administrerende direktør i NordNorsk Reiseliv Trond Øverås.

- Lanseringen av disse direkterutene er derfor strålende nytt for reiselivsnæringen i nord. Dette gjør at vi kan fly dem direkte til opplevelsene på en helt annen måte enn tidligere. I tillegg blir det mye lettere for turisten å kombinere flere av de fantastiske reiselivsproduktene som Nord-Norge har å by på, avslutter han.

Dette er de nye rutene:

Oslo – Svolvær (oppstart 6.april.17)

Svolvær - Tromsø (oppstart 3.april.17)

Oslo – Leknes (oppstart 3.april.17)

Leknes - Tromsø (oppstart 3.april.17)

Oslo – Stokmarknes (25.jun.17 – 13.aug.17)

Oslo – Mosjøen (oppstart 6.april.17)

Oslo – Mo i Rana (oppstart 3.april.17)

For et mer detaljert ruteprogram, besøk Widerøes hjemmeside her.