Følg Avinor

Terminal 3 på Bergen lufthavn åpner 17. august 2017

Nyhet   •   mai 05, 2015 08:21 CEST

Den 17. august i 2017 vil Terminal 3 på Bergen lufthavn Flesland tas i bruk.


-Jeg har gledet meg til å kunne avsløre åpningsdatoen for den nye flyterminalen, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

I en pressemelding understreker Sverdrup at 17.august 2017 blir en viktig dato for Bergen og Vestlandsregionen.

- Da kan vi ønske velkommen til et moderne og funksjonelt terminalbygg som effektivt møter fremtidens behov. Vestlendinger er blant de som reiser mest i Europa, og samtidig er Vestlandets vakre natur hovedgrunnen til at mange besøker Norge. Å medvirke til økt regional og nasjonal konkurransekraft for næringslivet er en viktig del av Avinors samfunnsoppdrag. Vi skal derfor ha tilstrekkelig kapasitet og infrastruktur for å sikre en slik positiv utvikling, sier Sverdrup.

Også de ansatte på flyplassen ser frem til å ta i bruk det nye terminalbygget. Arealet øker fra 22.000 til totalt 85 000 kvadratmeter. Den nye terminalen fjerner flere begrensninger som vi har i dagens terminal. Dette muliggjør nye ruter til og fra Bergen, som våre kunder har etterspurt lenge. Det gir også plass til nye og mer funksjonelle løsninger i bygget, for eksempel tidlig innsjekk.

Byggingen er i rute og på budsjett. Hele bygget skal være tett i desember i år. I løpet av 2016 skal alle tekniske installasjoner og innvendige arbeider fullføres. Innen åpningen i august 2017 skal det gjennomføres en omfattende flytte- og idriftsettelsesfase med testing.

Følg byggingen og nedtellingen på www.avinor.no/T3

Oslo Lufthavns T2 også i rute
Også Terminal 2 på Oslo Lufthavn åpner i 2017, nærmere bestemt 27. april. Over to tredjedeler av utbyggingen med nye taksebaner og flyoppstillingsplasser, ny avgangs- og ankomsthall, ny jernbanestasjon og ny pir er ferdig. Når «nye» Oslo Lufthavn åpner dørene er kapasiteten økt til 28 millioner passasjerer i året.

- Vi er i rute og alt ligger til rette for at vi skal kunne ha den offisielle åpningen torsdag 27. april i 2017, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn AS, Øyvind Hasaas.