Følg Avinor

Presseinvitasjon: SAS utvider rutetilbudet fra Værnes lufthavn

Nyhet   •   okt 10, 2016 08:39 CEST

10. oktober 2016 dobler SAS antall avganger mellom Trondheim og Stockholm.
Mandag ettermiddag inviteres pressen til Værnes for en markering ved avgang.

Nå blir det avganger både morgen og ettermiddag, noe som er i tråd med næringslivets behov for å kunne komme raskt og effektivt til og fra møter i Stockholm. Samtidig åpner det nye rutetilbudet for økende innkommende trafikk fra Stockholmsområdet. Reiselivet ser et stort potensiale for økende møte- og incentivtrafikk til Trøndelag.

- Dette er en gledens dag for reiselivet. Ikke bare gir det vårt eget næringsliv mer effektiv tilgang til hovedstadsregionen i Sverige. Trondheimsregionen får nå en bredere dør inn til Stockholms mange fagmiljøer, sier reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Stig Hillestad.

Utvikling av rutetilbud
Avinor har bidratt med innsikt fra både dagens trafikk, markedsundersøkelser i regionen og Reisevaneundersøkelsen. I tillegg dokumenteres regionale aktiviteter, gjennom bidrag fra Luftfartsforum. Dette samarbeidet har vært viktig i prosessen som har endt opp med at SAS besluttet å videreutvikle rutetilbudet
Værnes – Arlanda.

- Det å ha gode rutetilbud har en direkte innvirkning på hvor attraktiv en region er. Vi har gjennomført flere markedsundersøkelser for å kartlegge hvor forskjellige bedrifter vil investere i framtiden. Ut ifra disse resultatene kan vi si til flyselskapene hvilke destinasjoner som kan være interessante å utvikle, sier Nina Julianne Jensen, som jobber med ruteutvikling i Avinor.

I forkant av avgangene mandag morgen og ettermiddag markerer og feirer vi ruteutvidelsen ved å by de reisende på kaffe,"smørgås" og frukt - det hele omkranset av svenske flagg.